Novosti

Završni događaj prve godine programa “Korak u samostalnost”

4. svibnja u Županji u restoranu “Savska priča” održano je završno druženje prve godine trogodišnjeg programa “Korak u samostalnost” koji provodi DZPOSI “Golubovi” Županja.

Na završni događaj pozvani su svi dionici programa (djeca i mladi s teškoćama i bez teškoća, volonteri, roditelji, partnerska organizacija, predstavnici škola i JLS). Korisnicima je omogućeno dodatno povezivanje i upoznavanje, a druženje je teklo vrlo ugodno uz glazbu, hranu i piće. Iako završni događaj označava skori kraj programa (31. svibnja), toplo se nadamo nastavku “Koraka u samostalnost” od 1. lipnja!

“Korak u samostalnost” trogodišnji je program organizacije civilnog društva koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz natječaja “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.”. Ciljevi programa su sljedeći:

  • osnažiti i osamostaliti djecu, unaprijediti komunikacijske i socijalne vještine, uključiti djecu u vršnjačku skupinu i život zajednice, podići samopouzdanje, prevenirati poremećaje u ponašanju, razviti interese kod djece, ojačati koordinaciju pokreta, poboljšati finu i grubu motoriku te povećati školski uspjeh
  • prevencija institucionalizacije
  • promocija i razvoj volonterstva
  • osnaživanje obitelji djece s teškoćama u razvoju
  • senzibilizacija vršnjačke skupine i lokalne zajednice.

Želiš sklopiti nova prijateljstva? Kreativnost ti je jača strana? Odlučuješ kvalitetno provesti slobodno vrijeme? Steći nove vještine? Na pravom si mjestu! Radionice su namijenjene djeci od 7 do 15 godina te mladima od 16 do 19 godina iz Babine Grede i Županje. Radionice koje se provode usmjerene su uglavnom na kreativnost i socijalizaciju, ali i na likovne uratke, ples, sport i razne druge aktivnosti. Ukratko – sve i svašta što bi moglo zanimati djecu i mlade! U Županji smo na adresi Aleja Matice Hrvatske 8, a družimo se ponedjeljkom i srijedom (OŠ), petkom (SŠ), prije ili poslije škole. U Babinoj Gredi smo privremeno u Šahovskom klubu “Šokadija” dok se ne obnovi prostor, a družimo se utorkom i četvrtkom (OŠ). Zašto je ovo pravo mjesto za tebe? Očekuju te nova prijateljstva, iskustva, druženje i zabava!

Hajde, zakorači i ti!

Ana Gregorović, voditeljica radionica

By Martina

Administratorica poslovanja Udruge Golubovi u sklopu programa "Osnažimo se" i voditeljica projekta "Pomoćnik u nastavi"