Novosti

Posjeta Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda

Danas smo posjetili Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda.

Zaključili smo da su jako radišni i vrijedni – Sami uzgajaju svoje povrće i voće te prave zimnicu, uzgajaju cvijeće, a od ljekovitog bilja, koje također sami uzgajaju, u destilariji izrađuju sok i mirisne kremice ????

Također imaju radionicu izrade keramike i stakla.

Na tkalačkom stanu izrađuju male tepihe, a u krojačkoj radionici šivaju ukrasne jastuke, papuče, pregače, posteljinu…Imaju i svoje kokoške koje im daju jaja za pripremu obroka.

U jednoj radionici pakiraju spužvice za suđe, koje izrađuje lokalna tvornica, te ih na taj način pripremaju za prodaju u dućanima. Za razonodu posjećuju kuglanu, imaju razne kreativne radionice, sate glume i plesa,…Imaju jako vrijedne ruke, ne možemo ni nabrojati čime se sve još bave, ovo su samo neke od aktivnosti koje imaju.

Na fotografijama pogledajte što sve rade, te što smo sve vidjeli u obilasku njihovih objekata i radionica.Prije razgledavanja, okrijepili smo se hranom i pićem iz njihove kuhinje. A naše druženje završili smo pjesmom i veseljem.Kući smo se vratili puni dojmova i lijepih uspomena. ❤️

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.