Novosti

Korisnici “KuS” obilježavaju Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3.12.

Korisnici projekta “Korak u samostalnost” su u petak, 1. prosinca u suradnji s korisnicima Cjelodnevnog boravka za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Crvenog križa Županja sudjelovali na priredbi povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca. Korisnici Boravka izveli su predstavu “Orašar” i recitaciju “Imamo pravo”, a uslijedio je glazbeni nastup Ženske pjevačke skupine Mustre, potom i nastup s korisnicima Boravka. Na kraju smo svi zajedno izveli glazbeno-scenski nastup uz pjesmu “Božić dolazi” Nove generacije.

Korisnici projekta “Korak u samostalnost” izveli su recitaciju “Slova solidarnosti”:

“Najveća je sreća u životu uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo”, riječi su Victora Hugoa. Zašto onda doista ne volimo sve ljude bez obzira na to kakvi su? Često se dogodi da smo puni predrasuda i sažaljenja kada čujemo riječ invaliditet, osoba s teškoćama i slično. Upravo iz tog razloga donosimo vam kratki akrostih kojim ćemo pokušati razrušiti sve one mitove i upitnike nad glavama koji nam se često stvaraju.

  • Iako se na prvi pogled čini da je netko drugačiji od tebe, izgledom ili ponašanjem, ne brini, nije sve tako crno il’ bijelo! Valja proučiti sve iz dublje perspektive. Ako misliš da netko ljubavi tvoje nije vrijedan, lijepo se najprije zamisli ima li tvoje razmišljanje smisla? Da smo svi jednaki, utopili bi se u moru jednakosti! Isti, a drugačiji, ali jednako vrijedni – to je ono što trebaš razumjeti! Evo, ako još nešto ne možeš shvatiti ti još jednom razmisli o svemu što smo ti sada rekli! ♡

Sretan Međunarodni dan osoba s invaliditetom! 🙂

Tekst i foto: Ana Gregorović, voditeljica radionica
Foto: Cjelodnevni boravak za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem CK Županja

By Martina

Administratorica poslovanja Udruge Golubovi u sklopu programa "Osnažimo se" i voditeljica projekta "Pomoćnik u nastavi"