Novosti

9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je 9. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha, koji je održan u Hrvatskom domu Vukovaru, pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Na festivalu je sudjelovalo oko 150 članova i korisnika iz 8 udruga i ustanova sa područja Vukovarsko-srijemske županije uključujući i Društvo za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi Županja te Cjelodnevni boravak za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem GDCK Županja koji su se predstavili s dramskim i glazbeno – plesnim nastupima.

Održavanjem ove manifestacije osobe s intelektualnim oštećenjem dobile su priliku predstaviti svoj rad, što mogu i znaju te su pokazali kako su i oni ravnopravni članovi naše zajednice. Provedbom ovakvih projekata posebno se potiče volonterstvo, socijalizacija i integracija korisnika u lokalnu zajednicu te poboljšava suradnja sa srodnim udrugama i ustanovama na razini naše županije.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.