Novosti

Potpisivanje i svečano uručivanje ugovora „Zaželi – prevencija institucionalizacije“

Dana 15. ožujka 2024. u Otoku je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (SF.3.4.11.01.0039) okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021.-2027.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je između Posredničkih tijela: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije s jedne strane, te Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ Županja kao korisnika bespovratnih sredstava s druge strane, a u partnerstvu s Gradom Županja.

Projekt će u stopostotnom iznosu financirati Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Ukupni prihvatljivi troškovi Projekta iznose 630.000,00 eura, a trajanje projekta je u razdoblju od 34 mjeseci, tijekom kojega će se zaposliti 15 pružatelja usluga na 28 mjeseci.

Projektom se želi doprinijeti većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici ciljnim skupinama u gradu Županji, a to je ujedno i opći cilj područja djelovanja prijavitelja (PDP). Provedbom projekta i kroz glavnu projektnu aktivnost, koja je ujedno i specifični cilj PDP-a, pružat će se potpora i podrška u svakodnevnom životu ciljnim skupinama, te će se za provedbu glavne aktivnosti projekta zaposliti 15 pružatelja usluge tijekom 28 mjeseci, a koji će obavljati kućanske poslove, voditi brigu o održavanju osobne higijene i zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba uz nabavu i podjelu kućanskih paketa i osnovnih higijenskih potrepština. Ciljne skupine projekta su osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom.

By Martina

Administratorica poslovanja Udruge Golubovi u sklopu programa "Osnažimo se" i voditeljica projekta "Pomoćnik u nastavi"