Novosti

Dan planeta Zemlje s Udrugom DOWN, 22.4.

Povodom Svjetskog dana kreativnosti i inovativnosti i Dana planeta Zemlje koji se obilježavaju 21. i 22. travnja, osmislili smo prigodnu kreativnu radionicu kojom smo ukazali na važnost recikliranja u svrhu očuvanja naše planete. Time smo ujedno pokazali kako se na jedan inovativan i maštovit način može kreativno napraviti replika naše planete, a pritom je puno ne narušavajući i ne koristeći plastiku ili proizvode od plastike. Istovremeno smo se zabaviti tijekom izrade tih replika i bojanja napravljenih planeta prigodnim bojama.

Radionicu „Čuvamo svoju planetu“ proveli smo zajedno s našom prijateljskom Udrugom DOWN iz Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. S obzirom kako je službena tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje PLANET PROTIV PLASTIKE, radionica je osmišljena i odrađena korištenjem minimalno plastike ili proizvoda od plastike. Prilikom izrade replika planeta, koristili smo stari novinski papir koji smo oblijepili krep trakom kako bi se po njoj moglo bojati. Kao stalak za bojanje poslužile su nam male keramičke posude za cvijeće te smo koristili vodene bojice i/ili tempere za bojanje kontinenata na napravljenim replikama planeta. Štićenici Udruge DOWN i Udruge Golubovi su se prilikom bojanja replika odlično zabavili, a konačan ishod su hvalisavo pokazivali među sobom i drugim štićenicima.

Osim što smo svi zajedno obnovili znanje o utjecaju i štetnosti plastike na našu planetu, naučili smo kako se možemo kreativno i inovativno poslužiti drugim reciklabilnim materijalima kako bi napravili stvari koje ne ugrožavaju našu planetu, a uz to koristeći minimalno energije i štedeći istu prilikom njihove izrade.

Nakon radionice koju smo uspješno priveli kraju, druženje smo nastavili uz sokove i slastice, a prikupljenu energiju od navedenog potrošili smo na zajednički ples i pjevanje. Naši prijatelji iz Udruge DOWN su nakon plesa i zabave ostali skupa s nama i na ručku, a potom su se uputili natrag svojim kućama. Neizmjerno se zahvaljujemo Udruzi DOWN na jučerašnjem konstruktivnom danu i stvorenim uspomenama kojih ćemo se još danima poslije prisjećati i razgovarati o njima sa srećom i ljubavi. Zahvaljujemo se i na njihovom velikodušnom poklonu kojeg ćemo nesumnjivo čuvati i drage volje nositi kada bude prigoda za time.

By Martina

Administratorica poslovanja Udruge Golubovi u sklopu programa "Osnažimo se" i voditeljica projekta "Pomoćnik u nastavi"